Nieuw artikel toevoegen
Ga via het beheermenu naar [artikel toevoegen]. Je gaat nu een nieuw artikel aanmaken.
Via de [Tabs] bovenaan kun eigenschappen van het artikel invoeren.
Elke tab wordt op de volgende pagina’s uitgebreider toegelicht. Deze tabs zijn er:
- Inhoud: De titel en introtekst. Hier voer je de titel van het blog in en de introtekst. De introtekst wordt als voorbeeld getoond in het blogoverzicht en op de homepagina.
- Blog options: Kies je het soort bijlage bij het artikel: standaard, video, gallery of audio.
- Publiceren: Instellingen rondom publicatie, zoals datum, tags en auteur.
- Metadata: Vul de informatie voor zoekmachines in. Het gaat om de een titel en korte beschrijving die in bijvoorbeeld Google te zien is.
Titel & tekst invoeren - (tab: Inhoud)
Onder de tab [Inhoud] voer je de titel van het artikel in en tekst.
Onder de tab [Inhoud] voer je de titel van het artikel in en tekst. De introtekst is de korte tekst die je ziet in het artikeloverzicht. Deze zin zet je bovenaan in het tekstvak. Daaronder plaats je een Lees meer button door te klikken op [Lees meer]. In de beheeromgeving is een ‘Lees meer’-button te herkennen aan de rode stippellijn. Als je klaar bent met bewerken, klik je op [Opslaan].
Promo afbeelding of video invoegen (tab: Blog Options)
Dit is de afbeelding, gallery, audio of video die je in het artikeloverzicht ziet.
Bij [Featured Image] kun je de afbeelding uploaden die in het overzicht wordt getoond. Deze wordt automatisch afgeknipt naar de juiste verhouding. Bij [Article format] kies je het type bijlage dat op de pagina wordt getoond.
- Standaard: De afbeelding van [Featured image] wordt ook getoond bij het artikel.
- Video: Een video. Hier vul je een Vimeo of Youtube URL in.
- Gallery: Hier kun je meerdere afbeeldingen uploaden. Deze verschijnen als slider.
- Audio: Hier kun je een embed code van het audiobestand plaatsen.
Als je klaar bent met bewerken, klik je op [Opslaan].
Publicatie instellingen (tab: Publiceren)
Onder het tabblad [Publiceren] stel je de categorie, tags en publicatiedatum in. Als je klaar bent met bewerken, klik je op [Opslaan].
Metadata invoeren (tab: Metadata)
Onder het tabblad [Metadata] voer je de Metabeschrijving en Trefwoorden van het artikel in. De ingevoerde paginatitel is automatisch de titel die in Google verschijnt. Als je klaar bent met bewerken, klik je op [Opslaan].
- In het veld [Metabeschrijving] kun je de beschrijving invoeren die in Google wordt getoond. Dit is de tekst onder de titel van het zoekresultaat.
- In het veld [Trefwoorden] vul je enkele belangrijke steekwoorden in.
Richtlijnen voor Google:
- Metabeschrijving: kies een beschrijving die past bij de inhoud van de pagina. Dit is de tekst die je in Google onder de paginatitel ziet. Zorg ervoor dat de beschrijving minimaal 130 en maximaal 160 tekens (aantal letters + interpunctie bij elkaar opgeteld) lang is. Zet de belangrijkste informatie vooraan en gebruik synoniemen (zodat je op meer termen wordt gevonden).
- Trefwoorden: kies trefwoorden die passen bij de inhoud van de pagina. Tussen de verschillende trefwoorden zet je een komma. Voor Google zijn trefwoorden niet zo belangrijk; sommige andere zoekmachines maken wel gebruik van trefwoorden.